Olet voittajan puolella

06.11.2021

Tiivistelmä puheesta Someron Helluntaiseurakunnassa 24.10.21

- Ota raamattu esille ja lue 2. Aikakirja luku 32

Psalmisti pyytää: Tutki minua Jumala ja tunne minun sydämeni. Koettele minua ja tunne minun ajatukseni. Ja katso jos minun tieni on vaivaan vievä niin johdata minut iankaikkiselle tielle. Kuvamme ja käsityksemme Jumalasta vaikuttaa siihen, miten tuohon tekstiin suhtaudun. Jumala on kuitenkin aina hyvä. Hän on itse hyvyys ja rakkaus. Jos hän jotakin pois meitä kutsuu antamaan, niin parempaa on Häneltä tulossa tilalle.

2 Aik. 32: 1-5 Hiskia haastetaan. Vihollinen lähestyy tunnistettavana. Hiskia ei johtajineen lannistu vaan kutsuu koko kansan valmistautumaan ja varustautumaan tulevaa varten. Tämä aika haastaa myös meitä. Nyt tulee valmistautua tulevaan. Tuntea Jumala ja tunnistaa vihollinen ja sen aikeet. Elämämme väärät lähteet Pyhä Henki paljastaa ja käskee ne tukkia ja oikeat lähteet tulee puhdistaa jotta, Hän saa virrata meissä raikkaalla ja puhtaalla tavalla.

He korjasivat myös muurit. Elämässämme saattaa olla ollut tapahtumia, jolloin meidän suojauksemme on vahingoittunut. Suvuissamme voi olla asioita, jotka on kylvetty elämäämme. Niistä Jeesuksen veri vapauttaa. Pyydä Pyhää Henkeä näyttämään, jos sellaista on. Otetaan vastuu omista valinnoista tehdä samoja syntejä. Tunnustetaan, hylätään ja sanoudutaan irti niistä. Otetaan vastaan sovitus ja parantuminen haavoista. Opetellaan Pyhän Hengen avulla uusi tapa elää vapaudessa!

jakeet 7-8. Rohkaisun sana. Olkaa lujat ja rohkeat! Meidän kanssamme on Jumala. Hän on suurempi kuin vihollinen! Jumala on kanssamme sotimassa! Vihollisen kanssa vain lihan käsivarsi! Odotetaan Jumalan aikaa. Ei lähdetä sotimaan inhimillisin asein.

jakeet 9-19 Vihollinen huomasi, että kansa luottikin elävään Jumalaan. Jeesus sanoi että, vihollinen on tullut tappamaan ja tuhoamaan. Se on valheiden isä. Se alkoi osoittaa omaa mahtiaan ja kertoilla omia saavutuksiaan horjuttaen näin Hiskian asemaa ja kansan luottamusta. Jopa j. 18 he menivät muurille ja alkoivat huutaa juudankielellä nostaakseen heissä pelon ja kauhun. Vihollinen haluaa viedä uskon ja luottamuksen Jumalaan ja tuoda tilalle pelkoa sekä kauhua, niin että alkaisimme puhua kuten se ja mieleemme tulisi linnake asiasta. Olen paha, huono jne, itsesääli, mutta Jeesus ei tullut tuomitsemaan vaan pelastamaan meidät! Pelko pyrkii iskemään ajanjaksojen välissä, kun emme vielä näe lopputulosta, jonka Jumala antaa. Se pyrkii pysäyttämään Jumalan suunnitelman elämässäsi, ettet ottaisi niitä askeleita, jotka tulee ottaa astuessasi uuteen.

jae 20 Rukous on avain. Lähestykää Jumalaa niin hän lähestyy sinua! Hänellä on vastaukset. Hän on tie, totuus ja elämä.

jae 21 Voitto oli jo Jumalalla valmiina. Ilman fyysistä sotaa tuli voitto. Miksi? Kaikki oli tapahtunut jo ennen sitä. Todellisuudessahan vieras kuningas olikin haastanut itse Kaikkivaltiaan Jumalan. Kansa, joka oli luottanut Jumalaan, sai omistaa jotakin siitä perinnöstä, joka kuuluu uskollisille seuraajille.

Valmistaudu jo nyt! Hetkenä kun vihollinen tulee haastamaan, olet valmis ja varustettu.Tiedä kuka olet Jumalassa. Tunnista se mitä olet Jeesuksen täytetyn työn tähden. Olet perillinen ja sanan lupaukset kuuluvat sinulle. Olet siunattu kaikilla taivaallisilla siunauksilla Kristuksessa Jeesuksessa Ef.1:3

Merja Lyytikkä