SEURAKUNNAN TULEVIA TAPAHTUMIA


Ajankohtainen uutuuskirja Afrikan tähdet kertoo kääntyneistä terrorin varjossa

Islamistinen terrorismi aiheuttaa levottomuutta Afrikassa. Vaikka Boko Haram on heikentynyt, Isisiin ja Al-Qaidaan verkostoituneiden ryhmien iskut lisääntyvät. Samaan aikaan monet löytävät unien ja ilmestysten kautta Kristuksen seuraan ja seurakuntien jäseniksi. Valkopukuinen mies ilmestyy Saidille rukousmatolla ja kertoo olevansa tie, totuus ja elämä. Tälle tielle lähteminen maksaa hänelle perheen, terveyden ja toimeentulon. Yusuf menettää Al-Shabaabin iskussa jalkansa. Somalialainen Amina välittää Marttyyrien Ääni -järjestölle apua tarvitsevien sairaalalaskuja ja työskentelee uusien turvakotien perustamiseksi. Nigeriassa Boko Haramin taistelija kuulee taivaasta sanoja, jotka hän haluaa kertoa kaikille.

Marttyyrien Ääni -järjestön toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen ja toimittaja Danielle Miettinen matkustivat tapaamaan uskontoväkivallan uhreja ja näiden auttajia. Syntyi jännittävä matkakertomus ja vavahduttava dokumentti tappavasta vainosta, joka on saanut liian vähän huomiota. Toisia näkökulmia avaavat muiden muassa radikalisoituneiden miesten parissa työskentelevä vankilapastori, median islamkuviin perehtynyt tutkija ja uskontoryhmien välistä rauhaa rakentava suurlähettiläs.

Afrikan todellisista tähdistä kertova seurakuntakiertue alkaa sunnuntaina 20. elokuuta. Kiertueen tarkemmat tiedot voit katsoa Marttyyrien Äänen Tapahtuma-sivulta. Teoksen painokelpoinen kansi ja valokuvia löytyy täältä.

Seurakunnat voivat varata "Afrikan tähti" -teematilaisuuden numerosta 040 5522 309 (arkisin 9-15) tai sähköpostitse info@marttyyrienaani.fi.

Danielle Miettinen: Afrikan tähdet. Marttyyrien Ääni 2023. 299 sivua. Päällys Kari Turunen. Kl 26.2 ja 48.2 ISBN 978-952-252-711-0.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Hannu Lahtinen | toiminnanjohtaja | hannu.lahtinen@marttyyrienaani.fi | p. 040 502 3268

Danielle Miettinen | danielle.miettinen@gmail.com |p. 050 518 7588

Arvostelukappaleet: Sari Palomäki | toimitussihteeri | sari.palomaki@marttyyrienaani.fi

Marttyyrien Ääni on kansainvälinen kristillinen järjestö, joka auttaa vainottuja kristittyjä eri puolilla maailmaa.

Someron Helluntaiseurakunta
Sepäntie 8, 31400 Somero. Vanhemmiston puheenjohtaja: Kulmala Eero Puh:0504918545
Tilinumero: FI5443271040015501
Rahastonhhoitaja: Henri Hallanoro
toimisto@someronhelluntaiseurakunta.net